För 142 år sedan skapade Esaias Tegnér sin första glögg. Fem generationer senare gör vi det fortfarande enligt hans princip, på ett ekologiskt vin av hög kvalitet och utan tillsatser av konserveringsmedel eller färgämnen.
Resultatet är en traditionellt kryddad och fyllig glögg med en sötma som inte tar överhanden. Precis lika god idag som den var redan 1880 och av en kvalitet god nog för att bära Esaias namn.
Våra glöggsorter
För andra året i rad har vi på Tegnér och Son tillsammans med Svenska Kocklandslaget skapat en glögg av högsta kulinariska klass. Gjord på ett ekologiskt Ripasso-vin från Valpolicella, varsamt smaksatt av lagkaptenen Ida Bauhn med finstämd saffran, kakao och apelsin. Det hela avrundat av värmen från en god Cognac. Glöggen kommer i en exklusiv förpackning och finns att beställa nu.
Tegnér & Son Ekologisk Vinglögg, även kallad Esaias Recept är uppkallad efter Tegnér & Sons grundare Esaias Tegnér, som skapade och sålde sin egen glögg under 1800-talet. När den första nya glöggblandningen från Tegnér & Son lanserades år 2011 var det naturligt att hans namn skulle vara med. Esaias recept blandas på fruktiga ekologiska viner från druvorna Sangiovese och Temperanillo som kryddas med bland annat kanel, kryddnejlika och ingefära. Resultatet är en klassisk och balanserad vinglögg med toner av mörka körsbär, kryddnejlika och kanel.
Wilckens Fat Ekologisk Starkvinsglögg producerades till minne av vinhandlaren Esaias Adolf Tegnérs första partner Wilcken som var med och startade vin- och sprithuset 1880. Starkvinsglöggen är kryddig med balanserad sötma och inslag av russin, kardemumma, mörka körsbär, kryddnejlika, kanel och pomerans. Den är gjord på en blandning av ekologiskt vin från druvorna Merlot och Sangiovese från Montepulicano som verkligen kommer till sin rätt av en kraftfull och generös blandning julkryddor.
Tegnér & Son Torr Glögg är en ekologisk vinglögg gjord på Tempranillo och Sangiovese. Den har samma klassiska smaker av kardemumma, kanel och kryddnejlika men med den betydligt mindre sockermängden får glöggen också en fräschör och stramhet med fruktiga toner av körsbär, mullbär och örter. En modern och elegant vinglögg med traditionella kryddor.
Tegnér & Son Torr Glögg är en ekologisk vinglögg gjord på Tempranillo och Sangiovese. Den har samma klassiska smaker av kardemumma, kanel och kryddnejlika men med den betydligt mindre sockermängden får glöggen också en fräschör och stramhet med fruktiga toner av körsbär, mullbär och örter. En modern och elegant vinglögg med traditionella kryddor.
Tegnér & Son Alkoholfri Ekologisk Glögg är även den högkvalitetsglögg på italienskt ekologiskt vin men utan alkohol. Glöggen är kryddig och bärig med inslag av kryddnejlika, kardemumma, citrus och körsbär.